Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Giulia 2.0 200 bhp Super - първи впечатления

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
    Значи, да вярваш, че по бензиностанциите не лъжат е същото, като да вярваш в Дядо Коледа. Мен лично, на OMV са ме лъгали с пропан-бутан. В 35 литрова бутилка са ми сипвали 36-37 литра газ. При условие, че тя не може да се напълни повече от 80% от обема си. На всяка друга газостанция ми сипват в същата кола между 26 и 28 литра газ.
    А да вярваш, че те лъжат по презумпция е да вярваш всяка вечер, че Снежанка ще ти почука на вратата.
    И точно с газта какво правим ако случайно клапана ти не е затворил, защото да кажем налягането на газта е било по-ниско?
    Точно там има толкова голяма вероятност да се случи това, колкото да уцелиш дупка в София. Не е като да няма и да не се случва постоянно.
    Да, знам, твоята газова винаги е затваряла и никога това не се е случвало. И така на всеки, който му се случи започва една и съща латерна да върти.
    И така докато не дойде инспекцията и се уверят сами, че всичко е наред.
    Както казах никой няма нужда да лъже извън закона. Закона позволява дадено количество, което се постига много точно. Колонките имат резолюция от порядъка на 0.5 мл на дебитомерите и като добавим една температурна компенсация, нещата са доста прецизни и се настройват така, че да са в рамките на 0.4 - 0.45%.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
      А да вярваш, че те лъжат по презумпция е да вярваш всяка вечер, че Снежанка ще ти почука на вратата.
      И точно с газта какво правим ако случайно клапана ти не е затворил, защото да кажем налягането на газта е било по-ниско?
      Точно там има толкова голяма вероятност да се случи това, колкото да уцелиш дупка в София. Не е като да няма и да не се случва постоянно.
      Да, знам, твоята газова винаги е затваряла и никога това не се е случвало. И така на всеки, който му се случи започва една и съща латерна да върти.
      И така докато не дойде инспекцията и се уверят сами, че всичко е наред.
      Както казах никой няма нужда да лъже извън закона. Закона позволява дадено количество, което се постига много точно. Колонките имат резолюция от порядъка на 0.5 мл на дебитомерите и като добавим една температурна компенсация, нещата са доста прецизни и се настройват така, че да са в рамките на 0.4 - 0.45%.
      Казах ти къде да отидеш и да се увериш, а ти пак ми изкарваш собствените си теории, че нямало как да се излъже! Да, само ти си единствения в БГ, който може и знае как да настрои броячите. Накрая ми говориш за закони в града, където корупцията е мотото му.

п.с. нека се придържаме към темата за Giulia
      Last edited by italfen; d.m.y г., 11:08.
      Now: 156 2.5 V6 24V
      Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщение
        Казах ти къде да отидеш и да се увериш, а ти пак ми изкарваш собствените си теории, че нямало как да се излъже! Да, само ти си единствения в БГ, който може и знае как да настрои броячите. Накрая ми говориш за закони в града, където корупцията е мотото му.

п.с. нека се придържаме към темата за Giulia
        И аз ти казах към кой да се обърнеш.
        Значи викаш знаеш, че те лъжат, не само теб, а мен и него, и нея, ама не искаш да подадеш един сигнал.
        Интересно...
        И не ми извъртай думите, че нямало как. Има как, но не го правят, защото вредите ще са по-големи от ползата от това.
        А пък тази лъжа да я вържеш към показанието на борд компютъра е още по нелепа.
        Значи моя Опел винаги ми показва между 0.1 и 0.2 повече от реалността. Значи логично зареждам на бензиностанции, които ми дават повече гориво. Но пък зареждам БМВ-то там и то ми дава между 1.5 и 2 /100 по-малко по борд от реалността. Значи някой седи и съвсем избираемо натиска копчето за "лъжа". Но пък много константна тая работа. Явно ме дебнат много добре с коя кола съм, защото тия с БМВ-тата могат да ги лъжат, а тия с Опелите не могат.
        Last edited by BO; d.m.y г., 13:13.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

на мен са ми сипвали 35 литра газ в 32 литрова бутилка.
          Чисто нова на няколко месеца, с нивомер вътре. т.е. трябва да събира макс 0.8*32=25.6 литра.

И колата още не беше изгаснала от липса на гориво.
          Сигурно бутилката се е издула с 15тина литра, колко му е
          156 2.0TS

Comment

чак на ауди феновете им прави впечатление

156 2.0TS

Comment

Ха ха. Интересни ще са ми коментарите отдолу
              EX : Alfa Romeo GT 1.9JTD '06
              Alfa Romeo 159 Ti 1.9JTDm '07

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                чак на ауди феновете им прави впечатление

Ами да се радват. На хубавото лошо не можеш да кажеш

Sent from my iPhone using Tapatalk
                Alfa Romeo Giulia 2.0 200 Bhp Super

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                  Пу, пу, колко е грозна. Това с какви гуми излиза от завода, с Пирели ли ?
                  Само на 19-ките излиза задължително с Пирели, на по-малките размери може да дойде или с Пирели, или с Конти, или Бридж, квото хванат

Първоначално публикувано от Mirwais Покажи съобщение
                  ..Гледам да не я ръчкам много в момента, въпреки че от Ауто Италия не ми казаха нещо специално по отношение на разработването на двигателя...
                  Няма и да ти кажат. На мен ми казаха "Абе първите 1000 км, я карай по-леко и тва е", ама щото ги питах. Ама то ако зависеше от тях, щяха зорлем да ти строшат мотора преди да е направил 100 К, че да си купиш нова И като стана дума за тях, я ги питай какво масло възнамеряват да ти налеят в колата, като стане време за смяна, и като ти отговорят "Кастрол" ги питай не им ли е малко неудобно така...
                  Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                  Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                    Само на 19-ките излиза задължително с Пирели, на по-малките размери може да дойде или с Пирели, или с Конти, или Бридж, квото хванат

Няма и да ти кажат. На мен ми казаха "Абе първите 1000 км, я карай по-леко и тва е", ама щото ги питах. Ама то ако зависеше от тях, щяха зорлем да ти строшат мотора преди да е направил 100 К, че да си купиш нова И като стана дума за тях, я ги питай какво масло възнамеряват да ти налеят в колата, като стане време за смяна, и като ти отговорят "Кастрол" ги питай не им ли е малко неудобно така...

Ами ще ги питам, колега. На мене това ми беше основното притеснение - дилъри, сервизно обслужване и т.н. В България като цяло тея неща са под всякаква критика - не само при нашата марка. Алфа Ромео по целия свят имат лоша репутация по-скоро заради сервизното обслужване и дилърските мрежи.

Comment

Първоначално публикувано от Mirwais Покажи съобщение
                      Ами ще ги питам, колега. На мене това ми беше основното притеснение - дилъри, сервизно обслужване и т.н...
                      А споко, и на мене тва ми беше основното притеснение, ама след като се разсеят всички съмнения, и осъзнаеш, че притеснението е напълно основателно просто свикваш, че трябва да се оправяш с тях по другия начин Ама да не спамим сега, живот и здраве като се засечем някъде ще ти разправям хитове с тия образи и как да ги ръчкаш
                      Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                      Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                        на мен са ми сипвали 35 литра газ в 32 литрова бутилка.
                        Чисто нова на няколко месеца, с нивомер вътре. т.е. трябва да събира макс 0.8*32=25.6 литра.

И колата още не беше изгаснала от липса на гориво.
                        Сигурно бутилката се е издула с 15тина литра, колко му е
                        Тва е нищо, за 3 години бидона ми за зеле се разду от 25кг на 48кг.Тоз проблем с газта е още от татово време.
                        Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 20:55.
                        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Днес на ул. Любляна видях още една джулия...тъмно синя......евала на момчето дето я караше...
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

И още една в София...Q4 бяла, а бе почнаха да ги карат....
                            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                              И още една в София...Q4 бяла, а бе почнаха да ги карат....
                              Таз е на АИ служебната.

Comment

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                                Таз е на АИ служебната.

Тази ме спечели на тест-драйва.

Comment

Working...
                                X